Nejoblíbenější sportovní simulátory v novém

06.01.2015 16:33

Nejoblíbenější sportovní simulátory v novém

Čtvrt roku jsou na trhu novinky ze světa sportovních simulátorů a jejich úspěch v prodeji navazuje na dlouhodobou oblíbenost těchto her. Nejvýznamnějším zástupcem je již tradičně fotbalová FIFA 15, která má velká očekávání ze stran fanoušků i výrobce – jeho předchozí verze FIFA 12 prodala během prvního týdne 3,2 milionu kusů a celkově se série FIFA drží na čele prodejnosti s více než 100 miliony kopiemi.

Motem posledního vydání jsou emoce a intenzita, narážející na novinku, kterou je více než 600 emočních reakcí na okamžiky zápasu – od špatných zákroků, přes neproměněné šance až po rozhodující branky. Tím se hra stává ještě reálnější a hráči si okamžiky své slávy mohou vychutnat ještě více. Jako již v posledním vydání je ikonou hry Lionel Messi, kterého v české verzi doprovází Michal Kadlec. Velkou část evropských vydání si však podmanil mladý Belgičan Eden Hazard z Chelsea, kromě Belgie uvidíte na obalech také ve Francii, Nizozemí či v Británii.

Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Lionel_Messi_in_2014?uselang=cs#mediaviewer/File:Leo_Messi_v_Granada_2014.jpg

FIFA ovšem není jedinou hrou, která EA Sports vydalo v tomto roce novou. O své nástupce má postaráno také hokejové NHL s přídomkem 15. Zatímco fotbalisté hrají na efekty, vývojáři hokeje se dali zejména na stránku fyziky. Ať se jedná o druhotné odrazy, hromadné srážky hráčů nebo tečování puku o síť, všechny pohyby jsou nyní přepočítávány komplexně. I v této hře si však přijdou oči fanoušků na své – nově jsou do dynamiky hry zakomponovány také dresy. Nově přibyly také hromadné hráčské oslavy vstřelených branek. Hlavní optickou změnou však je 28 zcela nově přepracovaných stadionů NHL. V nich pak budou diváci také mít svou roli a jejich 9000 variabilních modelů od kostýmů, přes oblečení hráčských dresů až po držení velkých cedulí dělá na hráče velmi dobrý dojem.

NHL 15 však má velkou konkurenci, o kterou se postarala společnost 2K Sports ve své verzi hokejového simulátoru NHL 2K. Kurzové sázky na všechny zápasy NHL pak naleznete na https://www.bet365.com/news/cs/. Celkově se 2K Sports velmi specializují na oblíbené sporty Američanů. V jejich repertoáru totiž nechybí ani nejnovější verze NBA 2K15 – basketbalového simulátoru splňujícího nejnáročnější požadavky hráčů. Dále potom baseballový simulátor Major League Baseball nebo simulátor wrestlingu WWE 2K15. V té se snaží opravdu simulovat wrestling, namísto často dostupných bojových her. Kromě běžně dostupných zápasů v kleci je nově k dispozici také peklo na buňce – tedy možnost využít v boji také zbraní a konečně tříkolový pekelný zápas.

Wrestling, zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Professional_wrestling_events?uselang=cs#mediaviewer/File:Petey_Williams_Bloomington_062408.jpg

Pro závodně nadané hráče je pak od října k dispozici také novinka ze světa formule 1 pod názvem Formula 1 2014. Hra obsahuje krom nového startovního pole také nové závodní okruhy – Red Bull Ring a zbrusu nový Autodrom v Soči. Nové jsou samozřejmě také modely vozů, které letos musely projít spoustou technických úprav a velkou změnu prodělaly také motory. Ty jsou nyní šestiválcové s objemem 1,6 litru a turbodmychadly. Jezdci však mají k dispozici také elektromotor – více technických detailů zde. Ve hře si hráč si na rozdíl od předchozích verzí již ze začátku svého kariérního profilu může zvolit jednu z lepších stájí, zatímco dříve se musel vypracovat ze slabších stájí mezi ty nejlepší.

Která z her je vaší oblíbenou a co víc si můžete přát od Ježíška pod stromeček? Doplnění titulů do sbírky přinese spoustu hodin herní zábavy.

Bookmark and Share
Zpět

Vyhledávání

© 2007 - 2016 Euroliga FIFA 16 online liga, FIFA 14 online liga, FIFA 13 online liga, FIFA 12, FIFA 11, NHL 09 online liga, Aktualni vysledky, Livescore, NHL 09 cestina, FIFA 11 cestina, kursove a sportovni sazky, živé přenosy, RFactor, Trackmania